Regnen drillede LMC kørerne

Michelin Le Mans Cup løbet på Spa Francorchamps i Belgien blev plaget af regnvejr, hvilket gjorde forholdene utroligt svære for kørerne.

Reiter Engineering #76 med Freddie Hunt og Mads Siljehaug startede for andet løb i træk fra Pole Position, foran WTM Racing #11 med Torsten Kratz og Leonard Weiss, mens GRAFF Racing #40 med Luis Sanjuan og David Droux havde kørt sig til 3. startposition.

Team Thor #77 med Audunn Gudmundsson og Michael Markussen startede løbet som 6’er, mens COOL Racing #69 med Maurice Smith og Malthe Jakobsen skulle starte 14’er.

Mesterskabsførende Racing Spirit of Leman #10 med Alexander Mattschull og Tom Dillmann startede helt tilbage fra 18. pladsen.

GMB Motorsport Honda #44 med Jens Møller og Gustav Birch startede fra GT3 Pole Position, foran mesterskabsførende GMB Motorsport Honda #55 med Kristian Poulsen og Kasper H. Jensen, mens Bullitt Racing Aston Martin #99 med Stephen Patrick og Valetin Hasse-Clot startede fra P3.

GMB Motorsport Honda #88 med Lars Engelbrekt Pedersen og Jan Magnussen startede fra fjerdepladsen.

Der var drama allerede inden løbet startede. En halv time inden starten var det begyndt at regne, og det resulterede i at Bullitt Racing Aston Martin #99 kørte af banen i Jacky Ickx Corner, og ramte dækbarrieren baglæns. Stephen Pattrick kunne ikke selv køre derfra, og skaderne på bilen var stå store, at holdet ikke kunne få den klar inden løbets start.

Michline Le Mans Cup Spa 2022 start

Regnen betød også at løbet blev startet bag Safety Car, for at få kørt lidt vand af banen.

Efter nogle omgange bag SC, blev løbet givet frit. Det lykkedes Reiter Engineering #76 at holde fast i føringen, selvom Freddie Hunt kom sidelæns gennem Sving 1.

Senere på den første løbsomgang havde AT Racing Team #9 en tur over græsset, for enden af Kemmel Straight, men holdt heldigvis bilen væk fra autoværnet.

WTM Racing #11 havde afkørsel i Bruxelles svinget, men fik kæmpet sig gennem gruset, og tilbage på asfalten. Det kostede dog andenpladsen i løbet til MV2S Forestier Racing #29.

ANS Motorsport #6 røg i gruset i Double Gauche svinget, og det udløste en ny Safety Car periode, da Jonathan Brossard ikke selv kunne komme ud derfra.

United Autosports #22 havde et spin bag Safety Car, men kom selv videre.

Reiter Engineering #76

Efter 5 omgange bag Safety Car, blev løbet givet frit igen.

WTM Racing #11 tog andenpladsen af løbet, første gang at bilerne var på vej op af Kemmel Straight.

Team Thor var faldet tilbage på 18. pladsen i løbet, da Audunn Gudmundsson kørte sikkert i regnen.

DKR Engineering #3 var på vej frem i feltet for fuld fart. Laurents Hörr overhalede inden om og udenom, på vej op igennem feltet, og var hurtigt oppe på 4. pladsen. Det var dog også en lidt ulige kamp, da den flerdobbelte LMP3 mester kørte mod en masse Bronzerangerede kørere.

Begge Team Virage biler samt Graff Racing #57 valgte at pitte ved den første mulighed, mens mange andre fulgte efter omgangen efter.

GMB Motorsport Honda #88 valgte at sætte Jan Magnussen i bilen, i stedet for Lars E. Pedersen, så den erfarende dansker forhåbentlig kunne vinde lidt på GT3 konkurrenterne, som kørte mindst en omgang længere.

DKR Engineering #3 tog andenpladsen i løbet, med en vovet overhaling op gennem Eau Rouge – Raidillon kombinationen, hvorefter Hörr kunne sætte jagten ind på den førende Hunt.

GMB Motorsport #88, Nielsen Racing #4, AF Corse Ferrari #61

Da alle biler havde pittet, var Reiter Engineering #76 fortsat i front af LMP3 kategorien, foran DKR Engineering #3 og WTM Racing #11. Blandt GT3 bilerne var GMB Motorsport Honda #44 førende, foran #55 og #88, mens AF Corse Ferrari #61 var over et halvt minut længere tilbage.

Magnussen var flyvende i GMB Motorsport #88 og hentede de to holdkammerater med flere sekunder pr omgang. Holdet havde heller ikke noget at miste, da det ikke var dem, som var mesterskabsførende.

DKR Engineering #3 fik udbremset sig selv for enden af Kemmel Straight, og var lige ved at køre op i bagenden af WTM Racing #11, men nåede lige nøjagtig at undgå den forankørende.

Racing Spirit of Leman #43 tog 4. pladsen i løbet, og kunne herefter sætte jagten ind på podiet.

CD Sport #37 havde et solospin i Bruxelles svinget, men kom selv videre.

Team Thor #77

Optimum Motorsport #20 fik udbremset sig selv for enden af Kemmel Straight, men kom tilbage på asfalten igen uden problemer.

Jan Magnussen i GMB Motorsport Honda #88 tog 2. pladsen i GT3 kategorien fra Kasper H. Jensen i #55, og havde nu 6 sekunder op til den førende.

DKR Engineering #3 havde et solospin i Sving 1, da Jon Brownson fik låst baghjulene, og tabte bagenden på raceren.

AT Racing Team #9 holdt uhjælpelig fast i gruset, så der måtte en Safety Car til.

Safety Car trak ind i pitten, med lige under 25 minutter tilbage af løbet.

GRAFF Racing #40 havde fået kæmpet sig frem til andenpladsen i løbet.

AT Racing #9 havde været et sekund for hurtig under deres pitstop, så derfor fik de en  1-sekunders Stop & Go straf.

COOL Racing #69

Safety Car periorden havde været guf for COOL Racing #69 og Malthe Jakobsen. Danskeren var oppe på 4. pladsen, og havde nu kun små 8 sekunder op til føringen i LMP3 kategorien, modsat over 40 sekunder før SC perioden.

DKR Engineering #3 var en tur af banen for enden af Kemmel Straight, men fik bilen vendt rundt igen.

Mesterskasbførende Racing Spirit of Le Man #10 lå midt i orkanens øje på 8. pladsen, med masser af biler både foran og bag sig.

COOL Racing #69 var tæt på at være forbi Racing Spirit of Leman #43, men måtte flette ind bagved igen. Nielsen Racing #7 lagde samtidig pres på danskeren bagfra, men det lykkedes også Jakobsen at få afværget Colin Noble. Omgangen efter kom 7’eren dog forbi 69’eren.

United Autosports #32 havde et punktering, så Andy Meyrick måtte køre langsomgt tilbage til pitten.

Magnussen var centimeter fra at sætte GMB Motorsport Honda #88 i gruset, men fik lige nøjagtig bilen holdt på asfalten.

Der var mesterskabskamp mellem Racing Spirit of Leman #10 og MV2S Forestier Racing #29, hvor de to biler kæmpede om 6. pladsen i løbet.

DKR Engineering #3 sad uhjælpelig fast i gruset i Stavelot. Det udløste en Full Course Yellow, så den kunne blive bjærget.

WTM Racing #11 & AT Racing Team #9

Løbet blev frigivet igen med 8 minutter tilbage.

GRAFF Racing #40 lå den førende Reiter Engineering #76 under hårdt pres, og var kun få billængder bagved.

Der var pludselig kamp i GT3 kategorien, hvor alle 4 biler i løbet lå indenfor 2 sekunder af hinanden.

På allersidste omgang i løbet lykkedes det GRAFF Racing #40 at tage føringen, under nedbremsningen til Stavelot.

I GT3 kategorien forsøgte AF Corse Ferrari #61 at dykke indenom ikke blot en, men to GMB Motorsport biler. Kasper H. Jensen fik fundet de spidse albuer frem, og afvist den tidligere Formel 1 kører.

GRAFF Racing #40

GRAFF Racing #40 med David Droux og Luis Sanjuan vandt løbet på dramatiske vis, foran Reiter Engineering #76 med Mads Siljehaug og Freddie Hunt, mens Racing Spirit of Leman #43 med Josh Skelton og Jacques Wolff sluttede treer.

COOL Racing #69 med Malthe Jakobsen og Maurice Smith sluttede på 5. pladsen blandt LMP3 bilerne. Team Thor #77 med Audunn Gudmundsson og Michael Markussen sluttede 11’er.

I GT3 kategorien blev det en GMB Motorsport Honda 1-2-3, med Gustav Birch og Jens Møller i #44 som vinder, foran #88 med Jan Magnussen og Lars Engelbrekt Pedersen, mens #55 med Kasper H. Jensen og Kristian Poulsen sluttede treer.

GMB Motorsport #44

Overhalingen på allersidste omgang resulterede i at LMP3 mesterskabet nu allerede er vundet af Racing Spirit of Leman #10, da Reiter Engineering #76, MV2S Forestier Racing #29, COOL Racing #69 og WTM Racing #11 ikke længere kan hente dem.

GMB Motorsport er nu sikker på at vinde GT3 mesterskabet – men det er ikke afgjort hvilken af de tre biler, som det bliver. 55’eren fører foran #44 og #88. #55 fører dog med 15 point ned til #44, og yderligere to point ned til #88.

Sæsonfinalen i Michelin Le Mans Cup køres den 16. oktober på Autodromo do Algarve nær Portimao i Portugal.